This is my life

Några bilder från djurparken och Liseberg


Hela familjen.Ida rider. Tim kom inspringandes så jag fick bära honom.Lillasyster yster...Förväntansfulla barn.Ida och jag åker Små Grodorna......och Tim tittar på.Tim och Andreas åker Farfars bilar. Vilken lycka!Ida äter sockervadd första gången. Hon var helt vit i hela ansiktet till slut. Och kladdig...
En liten semester

Nu i kväll kom vi hem efter en veckas turné hos familj och vänner. Vi började förra tisdagen, med att åka till pappa och hans fru i Sandared. De har flyttat till ett hus ute på landet, landet. (Sandared är ju landet och de bor utanför Sandared.) Härligt med häst- och kohagar runt omkring. Jag drog med Andreas på promenad och vi gick den väg jag brukade springa när jag bodde hemma. En liten nostalgitripp. Förutom det slappade vi mest. Barnen plockade vinbär och hälsade på fåren. Tim fick se många traktorer, hans favoritsak för tillfället. "Takto, takto!" Vi stannade hos pappa till torsdagkvällen, då vi åkte vidare till mamma i Borås. Vi gick ned på stan på och tittade på Tomas Di Leva som spelade på torget. Ida tyckte det var väldigt konstigt att han hade nattlinne på sig. :-)

På fredagen var vi i Borås Djurpark. Min syster följde med och även ett gäng vänner med barn från Göteborg. Vi var nio vuxna och sju barn (under fyra år) som drog runt där. Det var jättehärligt väder och barnen hade hur kul som helst.  Vi vuxna med för den delen. Ida pratar fortfarande om ponnyridningen. Tim tyckte att traktorerna var bäst...

Lördagen tillbringade vi hos mamma och på söndagen åkte vi vidare till Götet. Vi åkte förbi min höggravida kusin och lämnade vår spjälsäng samt massa bebiskläder och leksaker. Därefter åkte vi, med en mycket rymligare bil, till Mölndal och min "bästis" Emma, hennes man och två döttrar. Äldsta dottern är lika gammal som Ida och minstingen har precis fyllt ett år.

På måndagen åkte vi runt lite och tittade på områden så vi vet var vi vill bo om/när vi flyttar ner till Göteborg. I går, tisdag, var vi på Liseberg. De stora barnen tyckte givetvis det var jätteroligt. Efter första åkattraktionen - små grodorna - tjattrade de i munnen på varandra, som Piff och Puff på julafton. De ville åka allt! Tyvärr var det väldigt, väldigt, väldigt mycket folk så mesta tiden gick åt till att stå i kö. På kvällen kom några vänner över på middag och vi hade supertrevligt. Som alltid! Jag saknar både mina vänner och min familj där nere så mycket! Kanske kan Andreas tänka sig att flytta ner. Det är han som vill titta på områden... Men han vågar inte säga att vi säkert ska göra det. Jag tror han är rädd att jag, så fort han säger att han kan tänka sig att flytta ner, står redo med flyttlasset samma dag.

Idag åkte vi hem. Vi åkte vägen om Borås och stannade på fika hos min bror. Barnen höll på att riva hans lägenhet. Han såg helt matt ut när vi åkte. :-)

Så nu har vi en dag hemma innan vi ska iväg på nästa resa lilla resa. På fredag åker vi till Kullängen och hälsar på några vänner som är hemma från USA.

Bilder på veckan som var, kommer inom kort...

Jag avslutar med en liten monolog som Ida hade när jag nattade henne i förrgår:

" Jag har mjölktänder och det får man ju när man dricker mjölk. Se här! (Hon lyfte på överläppen och visade sina tänder.) Mjölktänderna tappar man sen. Om man dricker vatten får man vatt-tänder. Dom tappar man inte. Men när man har tappat sina tänder får man vuxentänder och dom kan gå av om man äter mycket godis. Och om man sväljer ett tält så får man jättestor mage."

Bara så ni vet...

Ordspråk
Jag älskar bra ordsspråk och citat och har några som jag ofta tänker på vid olika tillfällen.

"Today is the tomorrow we worried about yesterday"

"Man får starka ben av att gå i uppförsbacke"

"En vandring på tusen mil börjar alltid med ett steg"


Jag läste precis en bra mening i en tidning som kan läggas till min lista:

 "Lycka är ett förhållningssätt till den tillvaron man har"

Tänk om jag bara kunde lära mig att leva efter dem också. :-)

Ett annat ordspråk eller vad man ska kalla det, som jag tycker är roligt är Murphy's lag. Jag är en negativ optimist. Jag tycker ofta att saker ska bli roliga och lever med hopp inom mig men i mina tankar måste jag först gå igenom allt negativt som kan hända för att till sist kunna koncentrera mig på det positiva. Då kan jag slappna av och njuta och ha kul. De som inte förstår vad jag pratar om kommer aldrig förstå varför, så det är inte någon mening att försöka klura på det... I alla fall, eftersom jag tänker på det viset så är Murphy's lag väldigt passande många gånger.

Murhpy's lag

1. Om något kan gå fel så gör det det.


2. Om det finns en möjlighet för flera saker att gå fel, då kommer det som orsakar största skadan att gå fel först.


3. Om något bara inte kan gå fel, så gör det det ändå.


4. Om du märker att det finns fyra olika sätt på vilket något kan gå fel och förebygger dessa, då kommer ett femte sätt, som du inte alls är förberedd på, att ögonblickligen dyka upp.


5. Överlämnade åt sig själva, tenderar saker att gå från dåligt till värre.


6. Om något verkar att gå bra, så har du osvikligt missat något.


7. När naturen visar sig överlägsen, är det för att dess brister är dolda.


8. Moder natur är en hynda.


9. Om något som kunde ha gått fel ändå inte går fel, så visar det sig snart att det hade varit bäst om det trots allt hade gått fel direkt.


:-)