This is my life

Vaccinering

Nu är tre av fyra i familjen vaccinerade. I morgon blir det klart om barn under tre år får vaccineras och om så blir fallet, så står lilla Timpan på tur. Vi har alla haft ont i armen, som värst är det i dag, två dygn senare. Har även lite feber och känner mig ruggig samt ont i halsen. Om det beror på vaccinet eller något annat är ju svårt att veta. Om det beror på vaccinet så är det bara positivt – visar ju att immunförsvaret jobbar vilket är meningen med vaccinet. Jag blir så otroligt upprörd över alla vaccinhatare som bygger upp konspirationsteorier mot vaccinet. Jag ska inte ens gå in på alla mina tankar kring detta. Bara lite…


Jag anser att det som är farligare än både influensa och vaccin är alla dessa ”förståsigpåare”, som läser lite här och lite där (speciellt allt som står i Aftonbladet och Expressen) och därefter bildar sig en uppfattning om att landet har påbörjat en masskupp där man har som mål att spruta in farliga ämnen i 80% av Sveriges befolkning, så att de flesta av dessa miljoner människor börjar gå baklänges, tappar armar och ben, utvecklar neurologiska sjukdomar och i värsta fall dör. Jo, så måste det ju vara! Det bästa argumentet är ”det dör folk i influensan varje år och det är färre som dött i år så varför ska man vaccinera sig – det tänker då i alla fall inte jag göra!” Ja, det dör personer varje år och ja, det är möjligen färre som dött i år. Men det kanske inte bara handlar om att folk dör. Det är ju många som blir jättesjuka, särskilt unga. Denna influensa sätter sig på ett annat sätt än den ”vanliga” influensan. Den påverkar luftvägarna och gör det svårt att andas. Det finns de som är så dåliga att de inte kan vaccinera sig och riskerar att dö om de blir sjuka. Ju färre som vaccinerar sig, ju fler blir sjuka, ju större risk att dessa blir smittade.


Och den ekonomiska frågan… ”Det är endast en ekonomisk fråga, regeringen vill spara pengar i samhället.” Det är väl för sjutton deras jobb. Att VI som är samhället, ska kunna lägga dessa pengar på bättre saker än onödiga sjukskrivningar. Förutom det ekonomiska, om nu många blir sjuka samtidigt vad händer då? Vad händer om mer än 50% av befolkningen ligger till sängs nästan samtidigt? Om vårdpersonal sjukskrivs samtidigt som många behöver sjukvård? Om ”matleverantörerna” inte kan leverera mat? Om det blir strömavbrott? Om tåg, bussar, flyg blir inställda? Om dagis- och skolpersonal blir sjuka så barnen inte kan gå till dagis och skola?


Är det inte så typiskt svenskt – att klaga på allt, att se allt i svart och att vara bitter? Vi lever i ett land som har möjlighet att vaccinera i princip hela befolkningen – GRATIS! Istället för att vara tacksam mot denna möjlighet, så ska det klagas hit och dit, alla är ute efter oss och försöker skada oss med detta hemska vaccin. Utvecklingen går framåt, sjukdomar kan numera bekämpas, vaccin och andra läkemedel kan tas fram relativt snabbt med väl utvecklade metoder, för att skydda befolkningen. Är inte det något positivt?! Självklart finns det biverkningar, men dessa biverkningar är en droppe i havet jämfört med vad influensan kan göra. Jag tror att de som får allvarliga biverkningar förmodligen skulle blivit riktigt sjuka även i influensan, förmodligen värre.